Police Traffic...... Jadi Traffic Light

3:51:00 PM Noor Akma 0 Comments

Gambar hiasan dari cik google :P

Bila tengok polis traffik .... aku terkenang zaman dulu2 waktu sekolah rendah ....

Aku boleh senyum sorang2 geli hati...

Masa tu aku dalam darjah 6... Cikgu masa tu ajar matapelajaran Bahasa Inggeris....

Kami kena buat karangan...Tajuknya My Ambition 

Atau dalam bahasa melayunya cita-cita.

Apalagi macam2 cita-cita pun ada.....

Selalunya mesti nak jadi cikgu, doktor, penyanyi dan macam2lah.....

Kawan sebelah aku ni cakap dia nk jadi polis trafik.... aku pun sama (konon2nyalah)...

Bahasa Inggeris aku waktu tu  taulah... ayatnya berterabur ... tak faham..

Dah siap kitorang pegilah hantar...

Cikgu pun checklah satu2... dan panggil utk pulangkan buku balik selepas di tanda markah

Tetiba cikgu bacalah sebuah buku tu...

" ..... My ambition is a Traffic Light ....."

Kah... kah... kah...

Pucat sekejap muka aku... takkan aku buat salah tu... malunya!!!

At last dia panggil kawan sebelah aku...

Upenya kawan aku tu tulis tersasul... merah padam muka dia....

Tp aku yang lega sesangat sebab bukan aku...

Sian dia.... semua orang gelakkan dia ari tu

tp esoknya semua org dah lupa.....


p/s : Sesekali terkenang kat dia... kali terakhir jumpa dia kt pekan SS nk naik bas....masa tu dia belajar kt UM... dengar cerita dia dah jadi cikgu... x jadi polis pun!!

*** Cikgu Bahasa Inggeris tu  namanya Cikgu Samsuddin

dan

nama kawan aku tu Asmah Salim (kt manalah dia  ni skrg....)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...