Cantiknyer... Kreatifnyer... makan pun sodap nih!!!

8:45:00 PM Noor Akma 2 Comments


Sesaje nk syer gambar yg kreatif dan berseni ni....

Dah ambil gambar banyak2...

lepas tu... ngap!


2 comments:

Tocang Rambut Cantik2 ~ And then bergaya ala diva... !

10:27:00 PM Noor Akma 0 Comments

The Fishtail braid brings a different dimension to glam!
Cantik x...?
Sesiapa nk bergaya sakan bolehlah buat cam gini...
Ala2 diva gitu....!

p/s : Sesaja je nk share ngan korang ....hihi!!!


0 comments:

Ko tengok ni ngacau aku kt FB... Ntah apa2lah si mangkuk ni....!

9:01:00 PM Noor Akma 0 Comments


Ko ada kena mcam ni...... 
Ntah apa ajelah si mangkuk ni
xde koje lain agaknyer...!

Xdelah aku nk layan....
Buat melenguhkan tangan aku je menaip...
Suka atilah ko.... mangkuk....!
Aku x heran pun... 

p/s : eeei...x kenal lah..!!


0 comments:

Sayur Yang Paling Aku Suka,...Peria, Pahit Tapi Sangat Berkhasiat!!

3:56:00 PM Noor Akma 2 Comments




RASA peria memang pahit menyebabkan tidak ramai yang menggemarinya. Tetapi, kata orang tua, pahit itu elok, pahit itu ubat dan sememangnya, peria banyak khasiatnya, malah boleh dijadikan hidangan enak jika kena cara memasaknya.

Jangan tak tau....

Peria penuh dengan kebaikan.... antara lainnya :

Penjagaan kulit
Peria boleh menghalang jerawat tumbuh berleluasa pada kulit muka kerana mengandungi ciri penulenan darah. Kulit muka juga akan nampak lebih berseri-seri.

Perangsang imun
Minum segelas jus peria setiap pagi dapat membantu menguatkan sistem imun dalam badan. Sistem imun ibarat ‘pengawal keselamatan’ yang menghalang penyakit menyerang.

Penjagaan mata
Peria juga seperti lobak, mengandungi karoten yang tinggi. Karoten dapat mengurangkan masalah mata.

Menurunkan berat badan
Peria dapat merangsang hati untuk rembesan jus hempedu yang sangat penting untuk meningkatkan metabolisme badan.

Baik untuk perut
Peria sememangnya ejen pencernaan yang bagus dan boleh menghalang sembelit kerana ia mengandungi selulosa yang juga sumber serat terbaik.

Begitulah hebatnya peria yang juga dikenali kambas, walaupun berasa pahit dan ramai yang kurang menyukai sayur itu, ternyata ia mempunyai banyak kebaikan. Justeru, ketepikan soal pahit dan cuba nikmati ‘kemanisan’ yang dimiliki peria. Antara pelbagai khasiat yang terdapat dalam sayur itu ialah mengandungi protein, lemak, mineral, serat, karbohidrat, vitamin dan kalsium.

p/s Lepas ni...belajar2 le makan peria.... Sedap tau...!

2 comments:

Mat Salleh Nak Berkawan kt FB ~ Upenya Awang itam yg menyamar.... betul x??

9:54:00 AM Noor Akma 0 Comments


Korang selalu x dpt mssg dr mat salleh yg nk berkwan kt FB....

Huh.... mesti berlambak....kan?

Siap puji2 lagi.... pretty bagai....

Ceee... kita jawab ckit...

Lagilah....

Ingat apa.... senang sangat ke kita nk lentok bila dengar ayat power dia tu....

Power lah sangat.....!

Org yg x cukup akal je yg boleh terpedaya....

Aku.... idak lee...

Lebih2 lagi aku takut mcm cerita kt suratkhabar tu...

Dahlah kena tipu bagai... konon2 ada kt oversea n nk bagi hadiah 

Upe2nya dia ada kt cni  dan yg menipu tu plak.... 

Awang itam upenya...

Hampehhh....!!

p/s : So... x payah lah layan orang yg x dikenali kt FB.....buat mengabeskan masa je...


0 comments:

Dwi Fungsi ~Baju T.... sesekali jadi skirt pendek...!

8:20:00 PM Noor Akma 0 Comments

@KWC fb
Canggih jugak idea ni....
Boleh plak tukar fungsi baju ni...
Ishh...ishhh...ishhh....
Kreatif idea...
But terlalu seksi...
huhu...

0 comments:

Ini buah apa....? Bukan durian, bukan rambutan tapi pulasan...

11:39:00 AM Noor Akma 0 Comments


Mula2 pokok ni berbuah....
Anak2 aku excited sungguh...
Eh..mummy... buah durianlah tu...
Aaaaa.... bannyaknya mummy... anak2 aku sibuk berceloteh
Hehe... jakun bebeno anak2 bandar ni..
Pokok durian pun x kenal...
Apa nk kato...
Diorang beso kt bandar kann!!


Pokok ni kt tepi rumah aku je... Puaslah makan buahnya....
Pokok ni setahu aku tuan rumah lama yg tanam....
Manis dan bersari buah ni.... huh!
Skrg ni buah ni dah tinggal ujung2 julai je...
Dah abis daaaaa...


p/s : Tunggu buah tahun depan plak.

0 comments:

Anak Kecil Main Api @ Warisan ~ Lagu patriotik yg membuat aku sebak.....

2:53:00 PM Noor Akma 0 Comments


@ google

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya-raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Peribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di nusantara

Melayu kan gagah di nusantara
Melayu kan gagah di nusantara

Lagu ni bukannya asing dengan aku
Masa aku bergiat dengan persatuan GPMS kt sekolah dulu dan dengan belia 4B di kampung dulu tu, aku sering diperdengar dan menyanyikannya....

Bila mengingatkan senario politik semasa kini .....
Lagu nilah yg sering terngiang2 ditelinga....
Sebak, pilu, hiba dan meremang bulu roma aku....

Kt perhimpunan UMNO kelmarin pun ada diselitkan lagu ni
Sesuai dan sangat kena dengan waktu skrg ni....

p/s : Aku bukannya racist, tp kita perlu beringat demi anak cucu kita dikemudian hari....

Nak dengar lagunya....!
 klik dibawah ni...


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...