Jenjalan raya sambil bercuti.... n3 terbengkalai...

9:51:00 PM Noor Akma 0 Comments

Inilah foto kami sekeluarga bersama adik aku yg anak2 panggil mak ngah bercuti di Teluk Batik pada raya yg lalu.... Fuh! raya ketiga  tu!!! 

Sebenarnya xde perancangan nk bercuti pun. On the spot je... ank2 memang dh ajak mandi laut sebelum puasa lg... nk gi PD je. Tp x berkesempatan langsung sebab busy. Masa jenjalan rumah sedara mara tu, adik lelaki aku plak xde kt rumah di Bota ... esoknya baru dia balik dari rumah mentua dia, so ingat nk terus balik Shah Alam je...

Anak2 dah bising sekejap sangat beraya... bincang ngan adik pompuan @ makngah dia yg ikut sekali jenjalan raya... diapun nk gi pantai Teluk Batik.... So, apa lagi... anak2 pun menjerit keseronokan... hehe.. akupun tumpang gembira jelah.. tulah jdnya!!!!


Chalet penginapan kami di tepi pantai Teluk Batik

Mandi laut yg nyaman....

Di  pekan lumut @ Waterfront...
p/s : Raya aidilfitri 2013 dlm kenangan....

0 comments:

Xde SLE.... tp kena jadi Vegetarian n makan ubat darah tinggi...huh!

10:10:00 PM Noor Akma 0 Comments

N3 sambungan dari diagnosis penyakit SLE... confirm xde peyakit tu bila aku jumpa dr smlm. Tp aku disaran oleh doktor untuk jadi seorang vegetarian... hahahaha..... katanya mungkin aku ni alah dgn steroid ..apa tah!  Nk gelak pun ada... ! Kiranya aku kena jadi kambinglah plak... kena makan sayur jerr.....!!! korg tau aku jawap ape... okeylah dr.... akan dicuba.... hehe!

Smlm ngan ariri ni aku pun cubalah makan sayur je... tauhu, tempe... kobis  tp arin aku buat gulai tempoyak rebung campur 2-3 ekor ikan bilis je... not bad, bolehlah tu... memang terliur tngok ikan goreng... kalau makan abislah diet vegetarian aku...hoho..!!

Lepas tu sebab tekanan darah dah naik... dapatlah sekeping atau satu stripe ubat darah tinggi untuk dimakan selama seminggu...  Haissh!!! apasal plak ni..! Selama ni aku dah selalu check tekanan darah kt farmasi x pernah plak failed... ini mesti sebab terlalu penat berniaga hari2 kot.! 

Apapun demi untuk kebaikan... ikut jelah kata dr... tu. Isnin depan gi klinik lagi... 

transkrip tekanan darah yg failed...

Sepeket ubat darah tinggi..

Yg ni krim pelembab...

p/s : Bila aku dok tengok dan fikir2 kt klinik tu... maybe dah sampailah masa aku nk jadi mcm org2 lama yg ramai kt klinik pagi smlm pegang kad warna ijau dan dpt ubat sekarung tu...haiyyyaaa...!!!!

0 comments:

Beraya di kampung halaman pada raya ke 2....

9:36:00 PM Noor Akma 1 Comments

Walau dah lepas 2 hari, masih lagi boleh beraya kan? Raya kan sebulan.... hubby kerja. Raya kedua petang barulah aku dpt gerak ke kampung.... terubat jugak kerinduan ini... pada suasana rumah tempat aku dibesarkan... masih x berubah ....sama seperti dulu2!

Kt sini aku updated foto2 di kampung.... kalau rindu... boleh tengok!!!



Itu jelah.... nanti updated pasal raya lagi..
raya kan sebulan!!!!!!
heheh!

p/s : Gambar org kahwin tu .... gambar kahwin aku n hubby....tahun 1992.
Gambar tu ada di kampung.... itu jelah gambar yg ada... Album perkahwinan aku dah hilang masa pindah rumah dulu.... sedeyyyynyerrrr....... sob..sob!!!

1 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...