Dah jadi rutin..... Seminggu 2 Kali Lepak Kat Dobi Layan Diri.....

10:58:00 PM Noor Akma 2 Comments

Dah lebih 2 bulan mesin basuh kt rumah aku rosak.... Dah repair dah.. Tapi rosak balik tak sampai 2 hari. Rosak kali pertama, air x boleh masuk.... Rosak kali ni plak air xmau keluar... macam main2 je kan.... ha..ha. Sekarang ni cuci baju kat pusat dobi layan diri.....

Tempat nilah yg paling rajin aku lepak...
Ikutkan dh xlarat nk pikul kain baju gi pusat dobi layan diri tu... Dahla ari2 balik lambat... Nak gi cuci baju lagi... So bila nya nk rehat.. Tp klau cuci baju sendiri mcm org dulu2 tu lagi la penat. Dahla bilik airnya kecik, muat2 badan je...camne nk bentang kain utk diberus. Nk perah lagi.. Aku ni xlarat nk perah kain tu... Sudahnye kain kt penyidai menitik2 mcm hujan lebat je...

Cuci jelah kain baju tu kt pusat dobi tu..... Senang cerita... Lepas cuci, kasi kering sekali. Balik rumah terus je lipat..  Nk menyenangkan kerja... kos membasuh tu kita pejam mata je... Selalunya aku pergi cuci baju tu dlm kul 10 lebih... Dekat kul 12 mlm baru siap. Tu la... bagusnya pusat dobi ni 24 jam.... aku dah nk balik ramai lagi yang baru dtg.

Kat tempat aku ni ada 3 pusat dobi layan diri ni.... Aku pakai mesin basuh yg besar... Almaklum keluarga besar. Klau yg paling dekat ada org guna... Aku pegi jenguk yg kedua dan ketiga plak....


Selagi x repair selagi tulah aku kena lepak kt sini sambil layan internet....hurm! nasib baik ada wifi... TV jugak.... xlah boring sangat... Ramai yg dah mencuci kt pusat dobi ni... sentiasa ada orang.. Diorg tu mcm aku jugak kut... mesin basuh rosak @ xde mesin basuh @pun xnak dah beli mesin basuh.... hehe!


2 comments:

dekat mana clean pro nih ye ?

Noor Akma said...

Kt seksyen 24 shah alam... gambar dari google jek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...