Fuhhh! Legaaaaa.... Penyelesaian masaalah!

10:54:00 PM Noor Akma 3 Comments


Ari tu aku stress sangat.... Skrg alhamdulillah dah okey! Kenapa lah aku tak terfikirkan ni dari awal lagi.....Dari sibuk2 cari pekerja yg kerja beberapa hari je...lepas tu berenti.... anak dara aku tuh kan ada.... Duk main2 je kt rumah ngan adiknya.

Dah cuba letakkan dia jaga kiosk..... boleh pun... Pandai dia menyesuaikan diri.... Dapatlah aku membuat pelbagai urusan dan merehatkan diri sebentar. Sebenarnya anak aku tu baru dapat IC bulan lepas.... Tp rupa paras dan perawakan macam umur 16 - 17 tahun. Tinggi lampai plak tu...

Hurm... Dah sama tinggi ngan kakaknya yg umur 18 tahun. Kakaknya tu skrg kt UITM Lendu Melaka. Klau cuti semester aritu kakaknya tu lah yg kerja ngan aku...

Anak bujang pun kerja ngan aku gak.... jaga kedai yang kat tempat lagi satu tu.... Baru lepas ambik SPM aritu.

Buat sementara ni tak payah cari pekerja lah.... Sekeluarga berniaga jelah sama2. Akan datang baru cari pekerja..... Buat masa skrg biarlah kami sekeluarga buat kerja sama2...... 

Stress dibuatnya..mcm2 ragam plak tu. Akan datang bila cuti sekolah dah abis, anak aku tu dah gi sekolah.... kita sambung stress balik dengan pekerja baru...... hihi!

p/s : Barulah aku tahu kenapa org asing ramai kerja kat Malaysia... Org kita ni kerja main2 dan xnak lama sikit di satu2 tempat.... Dah penat2 ajar buat kerja... berenti...haish!

3 comments:

Najib Ariyan said...

bestnya ada kedai...

tu lah masalah orang kita, tak pernah fikir yg itulah pekerjaan... bagi orang luar, jadi waiter pun dah suka sangat dan anggap kerja seumur hidup...

Noor Akma said...

Itu la masaalah terbesar saya... tp saya jadikan sebagai cabaran.

salam kenal kak..

itu memang isu biasa kak..kerja semua nak yang senang huhu

www.adaa-inspiration.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...