Cabut gigi...... Sakitnya x terkata sampai meleleh airmata!!

12:01:00 PM Noor Akma 0 Comments

Beberapa hari lepas, gigi aku yg berlubang dan retak tu makin sakit dan berdenyut2. Penyelesaiannya cabut gigi. Kos cabut gigi nk di kira gak ni..... Kt klinik kesihatan plak ramai org n tukang cabut gigi kt situ dengar cerita x bagus.


Cabut gigi kt UITM jelah.... Aku pun dh berdaftar kt sana. Tp tula... student yg buat... apa yg nk dibuat asyik2 nk persembahkan kt pensyarah smpai pensyarah puashati, so jd lmbt prosesnya. Apapun aku teruskan.....! Janji x pakai modal.... free gitu.

Yg sakit tu gigi geraham atas.... so payah kerjanya. Suntik ubat kebas dlm mulut 2 kali. Ckit je skit... macm gigit semut. Dh kebas dlm mulut..... proses mecabut pun bermula. Digoyang2kan gigi tu sekuat2nya sumpah x sakit langsung. Cuma lenguh mengangakan mulut. Ambil masa sebab xnk akar gigi patah dalam.... sabo jelah. Setelah digoyang berbagai cara dan posisi... akhirnya tercabut. X sedar pun, tahu2 tujuk gigi yg dh cabut tu.

Dlm masa diberi penerangan dan tunggu diambilkan ubat dan bersihkan darah2 kt mulut aku.... kesan kebas kt mulut terasa nk hilang sikit demi ckit. Masa nk keluar dari operation room n nk ucap terima kasih tu sakitnya dh terasa kuat gila, cepat2 keluar talipon hubby suh ambik.


Masa duk kt lobby..... airmata dh meleleh2 menahan sakit yg teramat. Rasa2 nk meraung tau.... Dah masuk keta...... cepat2 telan ubat tahan sakit. Masa tu ingat  nk balik umah tido je....!  Kt umah x jugak leh tido. Ubat tahan sakit  tu ..... okeylah ckit. Ambik masa nk baik tempat cabut ni.... sebab giginya besar.

Itulah x jaga gigi..... ambik ko! Adik2, jgn jd mcm mokcik ni..... masa gigi masih elok nilah pastikan gigi tu sentiasa bersih. Xleh gosok ala kadar je .....haha pandai2 plak nasihat org!!!

Tula pase.....

p/s : tima kasih pada bakal dr gigi uitm, Ummi.



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...