Best ke pakai tudung belit-belit nih?

11:59:00 AM Noor Akma 1 Comments



Haha....tajuk tu, sesaje nak tanya diri sendiri jer!... Suke nengok orang pakai tudung shawl atau pashmina yang tebelit belit tuh!

Dah tengok youtube cara memakainye... puas mengira, nak belit berapa kali.. nak tarik hujung yang mana dulu, eh..eh pusing kiri ke, kanan dulu...hihi...poning den sekojap! Cantik, tapi bila belit kat kepala sendiri rasa macam kena belit dengan.....(blank gitu!)  hihi!. Berat je kepala... Tak selesa tul!

Serius.... memang cantik kalau kena caranya... tapi janganlah belit-belit tudung kerana terlalu ikut fesyen..sampai nampak bentuk leher, tak tutup bahagian dada, lupa syarat menutup aurat.. kan...!

Sekarang ni khabarnya dah ada yang readymade.... tak payah belit sendiri. Nak pakai, sarung je! Taklah rasa tercekik kat leher .... yang pasti mesti labuh ikut syariat!!


p/s : Eh... nak pergi beli la satu.. yg readymade tu la!

1 comments:

Qaseh Abadi said...

Bershawl lbih menarik.. satu shawl bnyk cara leh pkai.. best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...