Menghindari Biskut Dari Menjadi Lemau

3:19:00 PM Noor Akma 0 Comments


Kita biasanya membeli biskut yang di pek didalam plastik di pasaraya. Tak habis makan, isi dalam bekas macam bekas plastik tupperware atau yang jenis murah macam2 brand ada. Jenis2 tipuwear lah tu....

So.. kengkadang tu biskut akan menjadi lemau walau dah tutup rapat bekas tuh... Tak sedaplah nak makan lagi... dah tak rangup lagi dah. Ruginya... bila terpaksa dibuang.

Ada cara yang mudah untuk mengelakkannya....hmmm! Sebelum isi biskut2 tu ke dalam balang atau bekas... tabur selapisan gula pasir di bawah bekas. Lepas tu bolehlah di isi dengan biskut.

Mudah je kan... lepas ni takdelah lagi biskut terbuang sebab dah lemau... Bolehlah krup krap makan biskut sambil menelaah pelajaran ditengah malam... hehe!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...