Tetiba Selsema, Bersin Tak Berhenti.... Minumlah Air Limau, Insya'allah Ok..!

10:14:00 PM Noor Akma 0 Comments



Jika korang tetiba je selsema teruk dan bersin tak mau berhenti... apa yang korang buat. Mesti telan ubat atau cari ubat soluble tu....

Kalau aku.... apa yang aku buat, mudah je... ambil limau... limau nipis atau limau kasturi. Tak kesahlah yang mana satu. 

Dalam 4 - 5 biji limau kasturi/2 biji limau nipis perah airnya dan asingkan bijinya.... buat air limau satu jag... campur gula sesedap rasa..  minum..!

Hmm... sedap pun sedap kan... Biasanya tak sampai setengah jam kuranglah selsema dan bersin tu... Kalau masih berlarutan kena jumpa doktor... mungkin ada sakit lain. 

p/s : Kalau untuk berubat xpayahlah taruh ais.... tp kalau minum utk menghilangkan dahaga x kesahlah.... haha2!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...