Berkasih Sayang Adik Beradik.....

5:33:00 PM Noor Akma 0 Comments


Betapa Allah menyuruh umatnya berkasih sayang.... apatah lagi sesama sendiri iaitu adik beradik dan keluarga sendiri... Peringatan utk aku dan anak2 juga ni...

Janganlah kerana sedikit prasangka dah hilang kasih sayang, dah hilang rasa hormat, dah hilang tegur sapa dan  gurau senda....

Apalagi pasal perebutan harta benda....

Ada plak tu, dah kaya raya... Bersedekah sana sini tapi pada saudara sendiri tak pernah dipeduli.
Ibarat kera dihutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan....

Ingat tu..... perkara yang penting, berkasih sayang sesama adik beradik... dahulukan mereka apabila diperlukan.....Baru la masyarakat sekeliling...

Barulah berkat hidup !


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...