Mushroom Soup Dari Group MAHN......

6:01:00 PM Noor Akma 0 Comments



Resepi  mushroom soup ala ala pizza hut...... ambik dari group MAHN. Niat hati nak mencuba. Tapi ada je yang menghalang dek kesibukan yang ter amat ...  Untuk yang empunyer resepi... mohon SHARE yer!!

Bahan2

Bawang putih
Mushroom dalam tin (didadukan)
Tepung gandum (bancuh)Susu cair
Garam
Minyak
Black paper/white paper (mana2 je)
(Optional)
-ayam (dadukan)
-bawang besar (dadukan)
-ubi kentang (dadukan)

Cara2
1) bancuh tepung gandum dengan air biasa (kacau)
2)panaskan minyak, tumis bawang putih hingga naik bau
3)masukkan air biasa,air gandum yg dibancuh tadi,susu cair,dan mushroom
4)masukkan black paper,garam perisakan
5)masukkan optional (jika ada)
6)dah siap!!bakar roti cicah mmg emphhhh
p/s : sukatan susu cair agak2 sedap lewww tak tahu nak sukat.selalu nya buat untuk 5 org mkn dalam 1/2 tin susu cair
Air bancuhan gandum tu untuk kepekatan.nak pekat lagi banyak letak air bancuhan gandum
Sentiasa kacauu nahhh!!!pentingg!!



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...