PERCUTIAN HARI RAYA 2015.... Di Teluk Senangin...!

12:11:00 AM Noor Akma 0 Comments

Hmmm.... dah jadi rutin sejak 3 tahun kebelakangan ini.... setiap raya je mesti pergi bercuti sekaligus. Tahun2 sebelum ni bercuti raya di Teluk Batik, tahun lepas di Pulau Pangkor..... Tahun ni di Teluk Senangin plak... :))



Ini la hotel tempat kami menginap.... Semalam je, tak boleh lebih2... rabak poket... Betul2 berhadapan pantai ditepi lengkungan teluk.... cantik pemandangannya...




Gambar hotel di ambil dari pantai....


Ambil gambar dari bakoni bilik.... nyaman je rasa....



Cantiknya pemandangan.... mcm dlm lukisan...'lukisan alam' indahnye... :)


Aktiviti malam.... barbeque.... susah jugalah nak menghidupkan api... angin kuat sangat... terpaksalah start dalam bilik air dulu.... hihi 




Dah siap bakar seafood.... ada ikan, udang, sotong dan kepah remis tangkap sendiri kat pantai... huhu!
Bestnya kelah2 tepi laut sambil makan2.... :)








Esoknya pepagi... walau hujan renyai... mandi manda pula sambil cari kepah dan remis.... boleh bawa balik... buat lauk... :)


Hotelnya pun best.... semua cukup, Harga pun berpatutan, siap ada sarapan pagi. Boleh la isi perut kenyang2 dulu sebelum mandi laut. Anak2 dan suami, sampai2 je dah berendam kelaut petang sampai tu... 

Aku dan adik cari bahan nak barbecue malamnya..... Sampai hotel dah maghrib... esoknya baru dpt mandi... manalah tak teruja...:))

Inilah secebis kenangan percutian indah sekeluarga serta bersama adik dan anaknya. Entah bila nak kesini lagi. Aku suka kat sini sebab pantainya privasi dan boleh cari kepah dan remis plak tu. Tapi anak2 suka ramai2... tak seronok katanya...

Tahun depan... kemana plak kite...  hish.. belum fikir lagi :)

0 comments:

REUNION RAYA KEDUA 2015... Setelah 30 tahun berlalu...

10:28:00 PM Noor Akma 1 Comments












Ini la gambar2 reunion kawan2 sekolah raya kedua ari tu... Seronoknya jumpa kawan2 lama. Biarpun tak semua yang hadir, tapi seronoknya tak terkata.  

Ada la jugak yg dh ingat2 lupa nama dan orangnya... puas di imbas kembali...tak dapat2 jugak. Otak dah berkaratlah katakan...

Rasa nak duduk berbual lama2 cikit. Tapi dek kerana anak2 dan suami dah sibuk ajak balik..... terpaksalah ku tinggalkan kenangan ini sekali lagi...

Entah bila la nak bertemu lagi dan berkumpul seperti ini.... Hmmm kalau ada umur panjang, harap2 dapat bertemu lagi...

p/s ; Gambar ni semua, kalau tak disimpan kat blog akan hilang dlm hp nnti....

1 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...