Idea Reban Ayam Yang Canggih Ni....

11:02:00 AM Noor Akma 6 Comments


Haa....dapat idea nak bela ayam kampung cara macam ni. Ayam kampung boleh cari makan sendiri tanpa perlu dilepaskan. Kalau di lepaskan, nanti jauh pulak ayam2 tu merayau kesana sini. Masuk dalam rumah, hlang dan macam2 perkara boleh berlaku....

Laluan tu pula boleh di pindah2 kan. Senang la...  Ari ni letak laluan sebelah utara, esok kat sebelah selatan plak. Ayam pun tak boring asyik duk dalam kawasan yang sempit jer. So, ayam akan lebih produktif menghasilkan telur. Kawanan ayam akan terus berkembang.....

Berangan2 nih..... Boleh buat rendang ayam kampung selalu..... Tak payah dah beli ayam kat pasar....kan! 

p/s : Mesti best kan..... angan2 je la yek..... nak aplikasi idea ni nanti  :)

#kredit SINI


6 comments:

hebat kan

saya pun dalam progress nak bina rumah ayam..tapi nak bukan nak bela ayam kampung, tapi nak bela ohiki..hehehhe

YieN said...

Hehe.. Comei je gini :)

semoga terlaksana angan2 tu satu hari nanti.. hehehehe.. memang bagus dan nampak kemas.. :)

Panjangnya rumah ayam ^^ Tapi hebat idea ni..

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...