Ukhwah Silaturrahim Diteruskan, Bersama Teman2 Lama....

10:46:00 AM Noor Akma 3 Comments


Kali ni menghadiri majlis perkahwinan anak kawan juga di Kompleks Penjara Sungai Buloh.... Untuk meneruskan ukhwah silaturrahim dengan teman2 lama. Aku pergi sendiri, tak bersama keluarga. Ditumpangkan oleh kawan yang buat kenduri minggu lepas. Kalau tidak, tak sampai la kesana....

Seronok jumpa kawan2 lama ni. Meriah dan hati pun pun berbunga2. Terasa eratnya persahabatan tu. Ramai kengkawan dah terima menantu.... Yang dah ada cucu pun ada.... Diorang tu habis je sekolah terus kahwin... masa tu aku sibuk sambung belajar..Yang pasti aku lambat lagi.. nak bermenantu dan bercucu, anak2 masih belajar... muda benar lagi...

Mak ayah pengantin ni  Nora dan Yusri satu kampung .... emaknya lah sebaya aku. Dah ayahnya warden penjara, tu yang majlis kenduri di quarters penjara tu. Pertama kali menjejakkan kaki kesana... kompleks penjara tu. Tapi tak nampak la penjara lagi.... Jauh nun kedalam lagi kot....

Aku suka pergi kenduri kendara ni... tapi en. somi aku ni lain sikit. Susah nak menghadirkan diri. Kalau kenduri kawan2 dia tu biasanya tak pergilah. Kenduri sedara mara pun puas nak pujuk, baru jadi pergi. So, kalau kenduri kawan2 aku tu.... baik pergi sendiri jer... Boleh lelama sikit.....

p/s : Kalau ada lagi kenduri cenggini, insya'allah  akan menghadirkan diri.....


3 comments:

PeRdU cINta said...

majlis-majlis sebeginilah seolah menjadi majlis reuion kan...

ALHAMDULLILAH

bila dah berjumpa rakan2 lama ni, sibuk menyembang je sampai lupa nak makan.. hehehehehee... :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...