Cara Mudah Agar2 Cepat Keras...

12:13:00 AM Noor Akma 0 Comments


Tak lama lagi dah nak bulan ramadan... aku paling suka buat agar2 sebab senang dan mudah sangat disediakan.  Kadang2 terlupa nak buat awal agar2 ni...  nak tunggu mengeras dan senang dipotong makan masa sikit...

Ada cara biar agar2 cepat mengeras....

CARA-CARA:
1. Masukkan loyang agar-agar ke dalam peti sejuk selama 1 jam .Kalau kat tempat beku, 20 minit jer.
2. Keluarkan loyang dan masukkan bancuhan agar-agar yang telah dimasak.
3. Hasilnya agar-agar akan membeku dengan cepat.

p/s : Nak buat lapis2 kaler tu, letak setiap lapisan dalam peti sejuk beku dalam 10 minit sampai habis. Hasilnya cepat dan memuaskan hati

**kutip gambar dari SINI



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...