DIY Kraf Kumbang Lady Bug Dari Batu....

12:29:00 PM Noor Akma 1 Comments


Bila dah dibentuk dan lukis kumbang2 ni, saling tak tumpah macam kumbang sebenar. Bolehlah cuba buat cuti sekolah nanti dengan anak2. Biar ada aktiviti buat di rumah supaya anak2 tak bosan.Tak adalah asyik tonton tv dan main gadjet jer.

Senang jer buatnya tu.....

Bahan2 :
Batu2 berbentuk bujur
Pewarna acrylic
Berus
Maker

Bentuklah seperti kumbang yang dikehendaki. Macam2 warna dan stail kumbang boleh di reka. Cantik dan comel2 belaka. Bila lagi nak tunjuk skil kraftangan sendiri pada anak2..... 

Dah siap, boleh buat hiasan, hadiah pada kawan2 ataupun buat jualan....hehe!

p/s : Rajin2kan diri buat kraf comel ni nanti....huhu!

#kredit SINI



1 comments:

Nieyl said...

Jalan² petang sambil singgah sini...:)
cutenyaaa...nampak senang...tapi tangan seni buat mesti lagi cantik...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...