Juadah Hari Raya Dalam Pembikinan......

2:52:00 PM Noor Akma 1 Comments


Esok dah nak raya lagi. Sekarang tengah sibuk menyiapkan juadah raya esok. Buat syarat jer, kannn! Juadah yang dah siap......... puding laici, dah dibekukan dalam peti ais dan rendang daging. Berhenti rehat makan jap. Dah tak tertahan dengan bauan rendang tu... hehe!

Petang nanti rebus nasi impit. Kuah kacang buat malam nanti. Kacang dah siap goreng dah... Kisar sementara rebus nasi impit. Ramuannya pun dah siap sekali masa buat rendang tadi.  Dah susun elok2 apa yang perlu dibuat dulu dan kemudian.... jadi mudah lah kerja aku.

Raya esok aku sekeluarga tak kemana2.... memerap jer la kat rumah tengok tv. Cuma en. somi pergi kerja. Apa nak kata.... dah tanggungjawab katanya. Sambil tengok tv, bolehlah makan juadah yang aku buat hari ni..... Itu jer la...

p/s : Selamat Hari Raya Aidil Adha...

1 comments:

Maria Firdz said...

Juadah raya.. memang tak fikirlah.sbb dalam pantang.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...