Ku Lihat Hijau....

7:08:00 PM Noor Akma 2 Comments


Stressnya aku.... So, aku terbayangkan warna hijau. Hijau... merupakan warna yang bermanfaat mengurangkan stress, banyak dijumpai pada daun-daun. Hijau itu warna yang mendamaikan jiwa. Terasa nak pergi kesuatu tempat yang penuh dengan kehijauan... huhu!

Kita lihat apa kata makcik wiki tentang hijau...

"Hijau ialah warna yang biasa dinampak dalam alam semula jadi, khususnya tumbuh-tumbuhan. Kebanyakan tumbuh-tumbuhan berwarna hijau, terutamanya kerana tumbuh-tumbuhan mempunyai klorofil, sejenis sebatianyang terlibat dalam proses fotosintesis."

Di traffic light yang ada di jalanraya, warna hijau pasti yang sangat ditunggu - tunggu. Mengaku je la.... Bila lampu merah bertukar ke warna hijau, pasti rasa kebosanan menunggu itu akan lenyap begitu saja. Betul tak? Lampu hijau....maksudnya jalan terus. Melalut plak... hihi!

p/s : Moga stress aku akan segera berlalu pergi ... Kenapa stress, nanti aku cerita...!


2 comments:

Cik Ummi said...

Cakap pasal hijau ni, ttibe teringat buku antologi skolah dlu. Sehijau warna daun.
Hahah

Hehehe memang santai sunggug blog nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...