Sifat Syukur Yang Perlu Ada...

2:57:00 PM Noor Akma 1 Comments

Sesuatu yang berharga tentulah sukar untuk mendapatkannya. Begitulah dengan sifat syukur. Syukur itu tidak boleh dipaksa. Sifat syukur itu perlu muncul dari dlm hati dengan kerelaan. Bersyukur akan menyelamatkan kita daripada kemusyrikan yang hakikatnya kerugian yang sangat besar. Astaqfirullah.....

Sifat Syukur Yang Perlu Ada...
Sifat Syukur Yang Perlu Ada...

Ciri-ciri Sifat Syukur 


Syukur itu umpama baja bagi rezeki. Jika diibaratkan pokok, ia mempunyai daun yang lebat dan rimbun. Subhanallah. Alhamdulillah. Rasa syukur akan membuat diri kita berusaha menuju Allah dan sebagai reaksinya, syukur itu akan bergerak menuju kita semula. Inilah hukum "law of gratitude". 

Hukum Sunnatullah ini menyatakan bahawa setiap aksi akan ada reaksi yang seimbang dan bergerak ke arah bertentangan. Inilah yang dimaksudkan oleh Allah menerusi firman- NYA bermaksud: " Jika kamu bersyukur, sungguh pasti aku akan tambah apa yang ada pada diri kamu." (Surah Ibrahim 14:7)

Ikuti tazkirah lagi di SINI

p/s: Tazkirah pendek kutip dari fb, salam Jumaat :)

#pic fr google



1 comments:

betul tu.. stiap manusia harus brsyukur tak kira smsa sng atau susah.. :D nice entry..

p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..
banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...