Lakukan 7 Hal untuk Mendapatkan 7 Bonus Ini !

4:01:00 PM Noor Akma 0 Comments

Siapa saja yang mendapatkan petunjuk untuk melakukan 7 hal ini, maka Allah berjanji akan memberikan 7 bonus yang besar bagi mereka .Apa saja 7 hal itu? Dan apa saja 7 bonus yang telah dipersiapkan Allah untuk mereka?

Lakukan 7 Hal untuk Mendapatkan 7 Bonus Ini !
Lakukan 7 Hal untuk Mendapatkan 7 Bonus Ini !

Lakukan 7 Hal untuk Mendapatkan 7 Bonus Ini !


1.Siapa bersyukur, pasti akan mendapat tambahan !
*"Sesungguhnya jika kamu bersyukur, nescaya Aku akan Menambah (nikmat) kepadamu.”* *(Ibrahim 7)*

2.Siapa bersabar, pasti akan memperoleh pahala tanpa batas !
*"Hanya orang- orang yang bersabarlah yang disempurnakan pahalanya tanpa batas.”* *(Az- Zumar 10)*

3.Siapa yang bertaubat, pasti akan diterima dan dimaafkan !
*"Dan Dia- lah yang Menerima tobat dari hamba- hamba- Nya dan Memaafkan kesalahan- kesalahan.”*
 *(Asy- Syura 25)*

4.Siapa berdoa, pasti akan dikabulkan !
*"Dan Tuhan- mu Berfirman, ”Berdoalah kepada- Ku,niscaya akan Aku Perkenankan bagimu.”* *(Ghofir 60)*

5.Siapa yang bertawakkal, pasti akan dicukupkan keperluannya !
*"Dan barangsiapa bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan Mencukupkan (keperluan)nya.” (At- Thalaq 3)*

6.Siapa yang berusaha, pasti akan mendapatkan petunjuk !
*"Dan orang- orang yang berusaha untuk (mencari keredhaan) Kami. Kami akan Tunjukkan kepada mereka jalan- jalan Kami.”* *(Al- Ankabut 69)*

7.Siapa yang bertakwa , pasti akan mendapatkan jalan keluar !
*"Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan Membukakan jalan keluar baginya dan Dia Memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka- sangkanya.”* *(At- Thalaq 3)*

Semoga kita termasuk orang-orang yang beruntung dapat  meraih 7 bonus ini. Aamiinnnn .... Ini je la tazkirah pendek di hari Jumaat yang baraqah ini... Marilah kita renungi bersama.. Nak tengok dan menghayati lebih banyak tazkirah klik SINI

p/s:  Kutip dari group whatssap kawan-kawan... Sharing is caring... :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...