Nak Jadi Wanita Tabah Dan berhati Cekal, Boleh Ikut 10 Tips Ni...

11:22:00 AM Noor Akma 3 Comments

Sempena Hari Wanita kelmarin, ari ni buat emti pasal wanita le pulak. Bukan mudah jadi seorang wanita. Apatah lagi nak jadi wanita tabah dan berhati cekal. Macam-macam masaalah dan perkara yang akan terjadi dalam hidup seorang wanita. Lebih-lebih lagi apabila dari remaja menginjak dewasa. Berbagai dugaan dan ujan akan wanita hadapi. Nak jadi wanita tabah dan berhati cekal, jiwa kena kuat, kental dan mental pun kena gagah perkasa... gittew!

Nak Jadi Wanita Tabah Dan berhati Cekal, Boleh Ikut 10 Tips Ni...
Nak Jadi Wanita Tabah Dan berhati Cekal, Boleh Ikut 10 Tips Ni...

Setiap Wanita mungkin pernah melalui dugaan dan kepayahan dan wanita tabah akan melakukan 10 perkara ini bila berdepan dengan masalah. Selepas menempuh pelbagai pengalaman hidup, wanita tetap tabah dan terus berjuang dalam hidup.  Adakah kita melakukan perkara yang sama. Jika ya, anda memang wanita tabah!


Nak Jadi Wanita Tabah Dan berhati Cekal, Boleh Ikut 10 Tips Ni...


1. Bila ada masalah wanita  masih tenang tak gelabah.

2. Takkan lari dari tanggungjawab walau pun berat dan penat.

3. Bila buat salah, berani mengaku dan memperbaikinya. Bukan salahkan orang lain.

4. Ucap perkara positif walau pun sedang berdepan perkara negatif.

5. Walau situasi sukar tapi dia masih fikir secara rasional bukan emosional.

6. Menangis tapi cukup sekali kemudian teruskan hidup.

7. Bila sedih, wanita  motivasikan diri sendiri.

8. Tak peduli kata-kata orang atau sindiran, wanita  buat apa yang dirasakan betul.

9. Tak mengadu domba walau ada banyak masalah.

10. Wanita  sanggup pura-pura gembira depan orang yang dia sayangi.

Yang paling pentig percaya dengan takdir yang maha Esa. Redha dengan segala ketentuannya, Mohon kepadaNya agar diberikan kesihatan diri dan keluarga yang baik. Semoga setiap wanita di dunia ini di kurniakan ketabahan yang menggunung tinggi supaya wanita dapat menjaga keluarganya dengan sempurna.

Tazkirah dari wanita untuk wanita, untuk tazkirah lain... klik SINI

p/s : Tips ke 11, sentiasa merasakan diri cantik jelita walau rupa tak seindah mana.... hahaha!

3 comments:

Jun Zie said...

insyallah semoga Ju dapat milki kesemua ciri2 di atas.. amin ya rab ! btw tips 11 tu series buat ju senyum tau ! =D

Mar Mansor said...

wanita berhati lembut..mudah menangis tapi cepat pulih..
JanjiKita

tabah kuat bijaksana InsyaAllah :) sis ditag harap sudi
http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-anum-abdullah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...