Rawatan Urut Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri, Di Jamin Berpuashati

3:25:00 PM Noor Akma 2 Comments

Rawatan urut mengurut ini biasanya sering di lakukan apabila seorang wanita itu lepas bersalin. Ada juga di lakukan untuk menghilangkan sakit-sakit badan. Ini, aku nak ceritakan tentang rawatan urut yang di sediakan dan di tawarkan oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri. Rawatan oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri yang di lakukan benar-benar asli seperti di amalkan oleh orang dulu-dulu sebab  pengamal urutan ini mewarisi ilmu urutan dari warisan beberapa generasi yang lalu.

Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri, Di Jamin Berpuashati
Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri, Di Jamin Berpuashati

Rawatan urut mengurut cara tradisional orang dulu-dulu ini  adalah satu terapi asli amalan nenek moyang kita yang tak dapat di pisahkan dan  tinggalkan dalam kehidupan kita. Rawatan mengurut yang paling utama adalah untuk ibu-ibu yang baru bersalin.  Selain itu boleh juga di urut untuk sesiapa saja lelaki atau wanita bagi yang lenguh badan, lenguh kaki, terseliuh, sakit perut,sakit pinggang, migrain, berasa badan  tak selesa dan macam-macam lagi.

Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri Di Lembah Klang


Proses rawatan mengurut selepas bersalin, seeloknya di lakukan pada  seawal mungkin selepas bersalin iaitu sebaik sahaja pulang dari hospital ke rumah. Tak kiralah samada bersalin normal atau pembedahan. Dengan teknologi terkini para ibu yang bersalin pembedahan tak perlu risau. Bersalin pembedahan pun boleh urut, mandi herba asli dan  bertungku. Apapun ia bergantung pada keadaan dan kondisi ibu itu sendiri... yer!

Antara faedah dan kelebihan urut Terapi Bidan Tradisional Atinseri selepas bersalin adalah :


- melancarkan peredaran darah
- melancarkan pengeluaran susu ibu.
- melancarkan sistem pencernaan dan masaalah sembelit.
- membuang angin yang berlebihan dalam pori-pori kulit dan urat saraf.
- meningkatkan sistem imun, hormone dan lympatik.
- memecahkan lemak, air ,toksin dan peluh yang berkumpul dalam kulit.
- mengelakkan risiko bisa bisa,lenguh lenguh dan sengal sengal urat saraf dan sakit sakit badan.
- mengelakkan sakit kepala dan pitam.
- menghindari penyakit bentan, rengat dan meroyan.
- membantu mempercepatkan pemulihan luka.
- membantu mengembalikan tenaga, seriwajah dan bentuk tubuh badan.

Dari segi fizikal, urutan secara dasarnya meningkatkan pengaliran darah dan membolehkan lebih banyak oksigen disalurkan kepada tubuh. Perjalanan darah yang tersekat itulah punca seseorang itu merasai lenguh, sengal, pening dan sakit-sakit pada bahagian tertentu pada badan. 


Berurut dapat  menyegarkan badan kerana ia akan memperbaiki pernafasan dan pengaliran darah serta mempertingkatkan keadaan kesihatan secara keseluruhan. Apabila berurut, oksigen dalam darah merah dapat disalurkan ke otak dan membantu badan menjadi sihat dan segar.

Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri,
Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri,

Oleh itu untuk sesiapa yang ingin mendapatkan rawatan mengurut secara tradisional orang dulu-dulu  boleh menghubungi Terapi Bidan Tradisional Atinseri. Perkhidmatan ini bersedia ke rumah para pelanggan untuk melakukan rawatan urutan. Kawasan liputan Hulu Langat, Kajang, Ampang, Cheras, Bandar Tun Razak, Salak Jaya ,Sg Besi, Jln Kucai Lama, Puchong. Kawasan lain selain di atas boleh di pertimbangkan dengan sedikit perbincangan.

Pakej Rawatan Yang Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri Terus Datang Ke Rumah Anda...!!!


Sila pilih yg sesuai πŸ‘‡πŸΌ

✅TERAPI IBU HAMIL
✅TERAPI IBU & ANAK LPS BERSALIN
✅TERAPI IBU KEGUGURAN
✅TERAPI MENAWAN (wanita)
✅TERAPI JALINAN KASIH (lelaki&wanita)

Juruterapi lelaki untuk lelaki sahaja
Juruterapi wanita untuk wanita sahaja

Pakej Rawatan Ibu Bersalin Terapi Bidan Tradisional Atinseri


 PAKEJ A IBU & ANAK ➡ 3X

✅ IBU
1- URUTAN SELURUH BADAN
2- NAIKKAN PERANAKAN (SENGKAK)
3- RAWATAN BENGKAK SUSU
4- URUTAN BANYAK & LANCAR SUSU
5- SENAMAN URAT SARAF
6- MANDI HERBA SEGAR ASLI
7- BERTUNGKU HERBA SEGAR ASLI
8- PEMAKAIAN BARUT/ BENGKUNG
9- PEMAKAIAN PILIS & BEDAK HERBA
   
✅ ANAK
1- MANDI
2- CUCI PUSAT
3- TUAM
4- BERBARUT
5- BERBEDUNG

➡Sila sediakan barangan :-
      (Set Ibu bersalin & set baby)

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

PAKEJ - B IBU & ANAK ➡ 3X

✅ IBU
1- URUTAN SELURUH BADAN
2- NAIKKAN PERANAKAN (SENGKAK)
3- RAWATAN BENGKAK SUSU
4- URUTAN BANYAK & LANCAR SUSU
5- MANDI HERBA SEGAR ASLI
6- BERTUNGKU HERBA SEGAR ASLI
   
✅ ANAK
1- MANDI
2- CUCI PUSAT
3- TUAM
4- BERBARUT
5- BERBEDUNG

✅Sila sediakan barangan :-
     (Set bersalin & set baby)

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

PAKEJ (C) :- 3X

✅ IBU
1- URUTAN SELURUH BADAN
2- NAIKKAN PERANAKAN (SENGKAK)
3- RAWATAN BENGKAK SUSU
4- URUTAN BANYAK & LANCAR SUSU
5- SENAMAN URAT SARAF
6- MANDI HERBA SEGAR ASLI
7- BERTUNGKU HERBA SEGAR ASLI
8- PEMAKAIAN BARUT/ BENGKUNG
9- PEMAKAIAN PILIS & BEDAK HERBA

▶Sila sediakan barangan = (Set bersalin)

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹


PAKEJ (D) :- 3X

✅IBU
1- URUTAN SELURUH BADAN
2- NAIKKAN PERANAKAN (SENGKAK)
3-- URUTAN BANYAK / LANCAR SUSU
4- MANDI HERBA SEGAR ASLI
5- BERTUNGKU HERBA SEGAR ASLI

🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

PAKEJ  (E) :- 3X

✅ IBU
1- URUTAN SELURUH BADAN
2- NAIKKAN PERANAKAN (SENGKAK)
3- URUTAN BANYAK & LANCAR SUSU
4- MANDI HERBA SEGAR ASLI
            atau
     BERTUNGKU HERBA SEGAR ASLI

🌻🌻🌻🌳🌻🌻🌳🌻🌻🌳🌻🌻🌻


PAKEJ  (F):- 3X

IBU
1-  URUT SELURUH BADAN
2- NAIK KAN PERANAKAN ( SENGKAK)

🌹🌻🌺🌼🌹🌻🌺🌼🌹

Sila buat tempahan awal untuk mengelakkan pertindihan jadual dengan lain-lain pelangan dan akhirnya tidak dapat menggunakan perkhidmatan ini. Pengamal urutan Terapi Bidan Tradisional Atinseri bernama Syarifah Zamrah bt Syed Ali yang lebih mesra di panggil Atin. Seorang yang peramah dan mesra dengan para pelanggannya. Pelanggan pasti akan berpuashati dengan layanan yang di berikan.

Testimoni Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri
Testimoni Rawatan Urut  Di Sediakan Oleh Terapi Bidan Tradisional Atinseri

Dah ramai pelanggan yang berpuashati dengan perkhdmatannya. Di sini di kongsikan antara testimoni para pelanggan yang pernah mendapatkan rawatan urut tradisional dari Terapi Bidan Tradisional Atinseri. Mana nak dapat lagi rawatan cara dulu yang di warisi turun temurun ni. Untuk yan memerlukan bidan urutan, inilah satu alternatif yang baik. 

Urut Terapi Bidan Tradisional Atinseri ini boleh di hubungi di :

Tel : 013 - 5051728 
Atau
Tel : 011 - 35046014
- Atin


p/s: Ini hanya sedikit review dari seorang sahabat kepada sahabat lama zaman persekolaham dulu. Insya'allah sama-sama saling membantu. Semoga rezeki akan berterusan bagai air yang mengalir... Aminn..!!

2 comments:

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah sekarang dah semakin banyak tawaran pekej urutan selepas bersalin...sangat bagus.

mudah skang.
dulu kala time aida bersalin, kena ke rumah bidan.
berurut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...