Tak kira....nak rotan jugak....tp rotan manja2 gittewww jeww..hihi!!!

11:26:00 AM Noor Akma 1 Comments


Skrg nih sibuk cerita kerajaan nak jadikan kes rotan anak sebagai satu kesalahan jenayah.... maksudnya boleh kena tangkap dan masuk penjaralah....Hoho..... melampaulah kalau gituuu..!

Pada pandangan akulah.... takkan dengan mudahnya nak disumbatkan orang ke dalam penjara. Mesti ada kriteria dan cara2nya.... Perkara ni timbul sekarang ni sebab kes2dera dan pengabaian kanak2 tu la... mcm kes kanak2 oku tu... contohnya!

 Jadi kerajaan kena cari satu mekamisme agar kanak2 tak dianiaya oleh mak bapak sendiri....  tp biarlah org bijak pandai gubal undang2 yang sesuai dengan budaya negara kita dan mengikut lunas2 Islam.. tak gitu?

So.... Untuk anak2 aku, rotan tu psiko je...kenanya tidak. Konsepnya biar anak2 mendengar kata dan tak berani nak nakal sangat... ala rotan manja2 gitteww!

p/s : Kepada yg bijak pandai tuh... apa kata gubal sekali undang2 pengabaian ibu bapa.... Bila ibubapa dah tua dan anak2 dah berkerjaya ibupapa kena djaga plak...... barulah adil....kan3!

1 comments:

Qaseh Abadi said...

betul2.. sian mak ayah, terabai bila tua..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...