Beza Kunyit, Halia Dan Lengkuas.......... Yang Lelaki Tak Dapat Beza!

9:15:00 PM Noor Akma 2 Comments


Biasa le tu..... en somi salah beli benda ni bila di suruh..... Dah la beli macam nak buat  kenduri.... Bukannnya susah nak  beza  pun....

Orang pompuan pun ramai tak kenal apa ke benda nya nih..... Lebih2 lagi anak  dara zaman ni.. Almaklum, jarang ke dapur. Masak pun terkial2..... ha ha!

Kunyit isinya warrna kuning oren... Lengkuas kat pangkal ada warna pink dan jenis keras.... Halia tu warna akar, kuning  tua...... dan halia muda warna kekuningan cair.....

En. somi selalu salah beli,  bila disuruh beli lengkuas..... dibelinya halia muda. Lepas aku beritahu... lengkuas mesti ada warna pink sikit kat tunas atau pangkalnya. Barulah dia faham...

p/s :  Satu lagi yang  selalu salah... daun bawang dengan kucai...haiyaa!

#gambar amik kat fb himpunan cerita lawak...

2 comments:

hahaha biasa lah lelaki . jarang masuk dapur. tapi kalau perempuan tu emm taktahu la nak ckp apa . hehe

yanie yusuf said...

haah kan.. tapi kekdang pun perempuan konfius mana satu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...