Trend Terkini Baju Raya 2016... Kerawang dan Sedondon

12:45:00 PM Noor Akma 2 Comments


Dah beli baju raya.... ? Hmm, walau ramai yang dah buat persiapan awal tapi masih ramai yang buat persiapan di saat akhir. Terkocoh2 la memilih, memenuhkan shopping komplek tu. Aku tak suka, rimas, panas  dan akhirnya dapat baju yang tak menepati citarasa.

Dalam online pun, pakaian dah banyak sold out walau dah restock berkali2. Ada tu siap merayu2 nak kan baju tu... Kami seller ni kalau bole nak memenuhi setiap keinginan pelanggan. Tapi apakan daya..... Tu la, masa baju2 tu lalu lalang kat timeline korang, buat tak nampak jer, tak nak order cepat2... Kan dah tak dapat, menangis menggogoi la sendiri... 

Trend baju raya terkini... lebih kearah tradisi... Baju2 bertampal kerawang emas dan perak menjadi rebutan ramai. Cantik berseri2 jubah, baju kurung dan blouse di tampal dokoh kerawang ni. Bagi lelaki, kurta pun sangat2 laris di pasaran.

Set sedondon suami isteri pun sangat laku keras. Ada juga set ibu dan anak perempuan. Cantik2 belaka.... Semuanya laku macam goreng pisang panas jual tepi jalan tu. Tak sempat sambar... abis. Macam la supplier tu buat 2 - 3 helai jer... Tapi yg aku dengar... 700 pasang habis semalaman jer....

Ada stok masih pada tukang jahit lagi... dah habis. Sebab semua stok tu dah bertuan. Habis di booking awal. Dah bayar penuh tu....  Trend warna tahun ni.... rasanya royal blue. Emerald green masih juga masih mendapat tempat. Di samping warna2 lain.

Kesimpulannya ramai yang dah pandai membeli secara online. Dan sanggup mengambil risiko.Walau ada yang kena tipu dari pembelian online tapi masih ramai lagi penjual yang jujur. So, tak payah susah2 berebut, berasak2, panas dan penat cari parking.... lepas tu menapak jauh ke shopping komplek... 

Kesimpulannya... beli je la online macam aku... dengan aku.... hahaha...!!!

Nak shopping..... klik SINI

p/s : Sempat lagi promote tu.... huhu!


2 comments:

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

1:02:00 PM Noor Akma 4 Comments

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

4 comments:

FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL

11:06:00 AM Noor Akma 7 Comments

... Assalamualaikum ...





FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL bersempena bulan ramadhan yang mulia nie.  Ayu mencari TIGA PEMENANG BERTUAH !! yang akan memenangi 
TUDUNG & SIMKAD ONE XOX. Giveaway terbuka kepada semua blogger di Semenanjung Malaysia dan dapat mengeratkan lagi silratulrahim bulan ramadhan yang mulia ini.  Bermula pada
 07 June 2016 ~ 30 June 2016 dan tamat pada jam 12.00 pm

Syarat-syaratnya ialah :-

1. Buat 1 entry yang bertajuk FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL
2. Follow Blog : Ayu Barbydol , De' Ayu Boutique  & Macam-macam cite
4. Follow Instagram : Ayu Barbydol , De'Ayu Boutique & MMP
5. Copy code dibawah dan paste diruangan HTML okey !!


6. Tinggalkan link di Comment disini
7. Giveaway terbatal jika penyertaan kurang daripada 30 orang


7 comments:

Blog Dah Terabai....

1:43:00 PM Noor Akma 1 Comments


Dek berbisnes online, blog pun dah tak terlayan. Update blog jualan jer. Lagipun kekurangan kreativiti nak mengupdate bila otak dah tepu dengan jualan dan jualan.... ha3

Betul2 kena struggle nampaknya.... bila nak menghapdated blog2 nih. Hadoii.... letih betul dibuatnya menghadap henpon. Bukak laptop lagi. Tapi dah keje punya pasal... buat juga lah.

Huhu.... harap2 lah aku diberi kelapangan untuk melakukan segalanya.... Buat pelan2 ye tak? Lebih2 lagi bulan puasa ni.. kekuranga kudrat betul. 

'Don't Worry, Be Happy.....!



1 comments:

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

7:39:00 PM Noor Akma 11 Comments

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin




11 comments:

Meniaga Online Ni, Sabar Banyak2....

12:47:00 PM Noor Akma 3 Comments


Aku dah berjinak2 berniaga online ni dah lebih 5 tahun. Ada barang sendiri dan ada yang dropship dengan supplier. Supplier tu ada yang terus dan ada yang agen supplier. Macam2 dah jual. Dari makanan, kuih raya, produk kesihatan, kecantikan, kasut, handbag dan juga pakaian. Apa saja yang boleh jual dan laku, aku jual...

Dulu2 meniaga online ni sampingan jer. Sebab masa tu aku sibuk meniaga kat bazaar2 dan expo serta kiosk2 jualan. Sekarang ni dah takde niaga angkut2 barang lagi... penat tak terkira dan anak2 terabai. So, aku dan en. somi buat keputusan tutup je la. En. somi kerja tetap dan aku niaga online sepenuh masa je la.

Hari2 aku update baju2 baru. Lebih2 lagi nak raya ni. Banyak baju2 raya yang cantik2 keluar. Satu hari dekat nak 10 kali la aku update. Kebanyakannya stok ni dari supplier. Ada lebih dari 10 supplier yang aku dapat. Aku cari customer melalui blog, fb page dan instagram.

Hari2 ada customer tanya... Dah nak raya ni, memang ramai yang bertanya itu dan ini baju2 raya yang aku jual. Tapi adat berniaga.... ada yang serius nak membeli, bajunya dah habis.... Bila ada stok dan dah bagi no. akaun, senyap sunyi tak berkutik. Ramai yang buat aku macam ni. Tak apalah, takde rezeki aku le tu, sabo je la......

Barang dari supplier ni bukan dapat kita tentukan. Kengkadang customer dah menunggu nak confirm... supplier lambat menjawab mesej. Itu satu faktor jugak menyebabkan urusan jual beli tak menjadi. Ada plak baju ada.... customer nak bayar lambat sikit. Aku beria la booking baju tu... tup2 customer senyap, mesej tak berjawab dah. Lepas tu, aku tak layan booking mulut dah.. Yer la, buruk dah reputasi aku kat supplier.

Walau macammanapun ada juga lah yang membeli. Alhamdulillah, cukuplah untuk aku yang membuat kerja di rumah ni. Pendapatan dropship, review, blogging adalah lebih sikit dari separuh dari 1k. Dapatlah menampung duit belanja dapur. Bukan buat apa2 pun. Sambil2 tengok tv, godek2 laptop, jawab2 mesej henpon jer... hihi!

p/s :  Kalau takde customer, takde sale takpe, janji UV blog niaga aku tu makin berkembang.. dah boleh dapat 1k sehari.... income@duit jugak tu jadinya... :)



3 comments:

Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE

8:28:00 PM Noor Akma 2 Comments



Hai semua! Hari ini kami Nalmr Blog dan SASSYROSE ingin jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama memeriahkan GiveAway yang kami adakan ini. Hadiah menarik akan diberikan kepada pemenang-pemenang bertuah. Kami dari SASSYROSE selaku penaja utama GiveAway ini.

SASSYROSE merupakan kedai muslimah online yang mula beroperasi dari tahun 2015 sehingga kini. Konsep SASSYROSE adalah untuk mewujudkan pakaian muslimah yang sopan, sederhana dan cantik untuk si pemakai. Jubah keluaran SASSYROSE adalah sangat selesa dan merupakan jubah murah 2016. Bukan itu sahaja, tunic dan top SASSYROSE juga pastinya dapat memikat para pelanggan untuk mencuba produk terlajak laris ini. Pelanggan juga boleh ke laman web kami di www.sassyrose.my untuk pembelian secara online dengan lebih pantas dan mudah.

Antara Produk Yang Hangat di SASSYROSE adalah : 

Jubah Bahyea - Jubah Bahyea diperbuat dari material bermutu tinggi Como Crepe dan dihiasi dengan panel French Lace. Terdapat 4 pilihan warna menarik yg pasti memukau iaitu Ruby, Turquoise, Emerald & Sapphire. Didatangkan dalam saiz XS, S, M, L & XL. Lebih menarik, jubah ini juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan lengan), mempunyai poket, patuh syariah (labuh & longgar), tidak jarang, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai

Olivia Tunic - Olivia Tunic diperbuat daripada high quality Material Satin Saluna (bukan macam Dull Satin ye) dan boleh didapati dengan 3 warna yang gorgeous;Teal, Purple & Burgundy. Tunic ini boleh didapati dengan saiz S hingga XL. Bukan itu sahaja, Olivia Tunic juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan butang di hujung lengan), kain sejuk, boleh dipakai casual @ formal, 2 poket sisi kiri kanan, patuh syariah, tidak jarang, tidak stretchable, selesa & ringan dipakai

Nadine Tunic - Nadine Tunic boleh didapati dalam 4 pilihan warna iaitu Emerald, Sapphire, Turquoise & Ruby. Diperbuat daripada high quality Como Crepe dengan FREE SIZE from M up to L. Nadine Tunic juga merupakan nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada), poket kiri dan kanan, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), tidak jarang, tidak stretchable, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai.

Qamila Top - Qamila Top diperbuat daripada high quality Moss Crepe dan boleh didapati dengan 3 warna menarik;Camel, Brick & Moss Green. Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal (tidak perlu inner baju), design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy

Kebaya Kardigan - Kebaya Kardigan direka dgn fungsi 2 in 1 boleh digayakan sebagai kebaya untuk majlis formal atau sarungkannya bersama t-shirt anda untuk gaya santai. 4 warna menarik;Camel, Brick, Black & Moss Green. High quality Moss Crepe dengan FREE SIZE from M up to XL, Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal, design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy



Testimoni daripada pelanggan kami : 



Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Like facebook penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

2. Follow instagram penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

3. Follow Blog penaja
Nalmr Blog

4. Buat satu entry khas dengan tajuk 'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE'

5. Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.

6. Share/Ping artikel anda samaada di Babab.net, Facebook Personal anda, Fanpage, Facebook Group lain atau Google +.
7. Tinggalkan link entry anda di bahagian komen ini. 

Tarikh tutup pada 11 Jun 2016 jam 11.59 malam.


SENARAI HADIAH PEMENANG

Produk dari SassyRose x Tempat Pertama
Produk dari SassyRose x Tempat Kedua
Lyna Shawl by Alyachan.co x Tempat Ketiga

Pemenang dipilih secara random

Semoga berjaya semua.. Terima kasih

p/s : SORI CODING PANJANG PULAK . Selamat mencuba. Rajin rajin tag kawan ok?



2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...