Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rak Kayu Tempat Letak Pasu

4:43:00 PM Noor Akma 3 Comments

Gambar-gambar yang aku ambil ini aku nak jadikan sebagai contoh nak buat rak macam ini nanti di rumah baru. Cantik dan kemas rak kayu tempat letak pasu perhiasan ini. Boleh letak samada di luar rumah atau di balkoni rumah. Letak rak kayu tempat letak pasu ini di dalam rumah pun cantik juga.

Rak Kayu Tempat Letak Pasu
Rak Kayu Tempat Letak Pasu

Rak Kayu Tempat Letak Pasu
Rak Kayu Tempat Letak Pasu

Rak ini boleh di buat sendiri dengan menggunakan kayu terpakai iaitu pallet terbuang yang banyak di kawasan kilang. Kalau tak jumpa, boleh beli di kedai peralatan pertukangan. Bertukang dan buat sendiri, sudah pasti lebih menjimatkan. Kalau tidak pun tempah sajalah pada tukang yang pandai buat.. hehe!



Rak Kayu Tempat Letak Pasu


Aku memang minat bercucuk tanam. Lebih-lebih lagi tanam pokok bunga. Itu yang minat dengan cara letak pasu atas rak kayu macam ini. Tapi sejak tinggal di rumah tak bertanah dan tak ada tempat nak bercucuk tanam ini, aku dah campak minat tu jauh-jauh. 

Apapun keinginan dan minat tetap membara dalam diri ini. Itu sebab aku suka tengok dan simpan contoh-contoh gambar yang bermanafaat. Mana tau, suatu hari aku akan dapat meneruskan minat ini lagi. Minat tengok pokok-pokok yang cantik ini di susun indah dan kemas.

Insya'allah, sekiranya di kabulkan impian kami sekeluarga pindah ke rumah baru, bolehlah menunaikan impian bercucuk tanam pokok bunga dan seterusnya pokok sayuran nanti. Nak tunggu rumah idaman di lestarikan. Bukannya mudah nak dapat. Tunggu sajalah... !

p/s: Bilalah nak jadi rumah baru kami, tak sabar nak hias pokok dalam pasu.... !

#pic fr FB

3 comments:

Cantik rak kayu tu, i like!

anak denesor said...

alahai cntiknya..tersusun je tgk

Cantiknya.. Kalau duduk flat/kuarters, sesuai ini..

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...