Kiut Miut Kaki Tangan Baby Di Lukis Inai....

5:56:00 PM Noor Akma 0 Comments


Aiyok, cantik eh....

Comel jer kaki baby tuh...

Ada ke nak buat macam ni....

Buat dan hias2 baby untuk majlis cukur jambul atau berendoi.....

Cantik gak kan.....!

Ha...ha... :))

0 comments:

KHASIAT AIR KELAPA MUDA

5:19:00 PM Noor Akma 1 Comments

Aku suka sangat minum air kelapa muda..... Hubby dengan anak2 semua dah tahu.... Kalau jenjalan kemana-mana atau singgah kat gerai tak payah tanya dah... Dah tau aku suka minum nih... Sedap woo.. masuk mulut, sejuk je kat tekak....

Air kelapa muda memang banyak khasiat.... meh kita ambik tau..... :))


1. Membantu untuk meningkatkan kadar metabolisme seseorang.
2. Boleh dijadikan sebagai minuman diet. Ia kerana khasiatnya juga turut membantu untuk mengurangkan berat badan seseorang.

3. Membantu untuk menyahtoksik dan juga melawan kuman didalam tubuh anda.
4. Membantu untuk menyejukkan tubuh seseorang dan menormalkan suhu didalam badan.
5. Mampu untuk menambahkan lagi kandungan air dalam badan dan mengelakkan daripada tubuh anda terhidrasi. Boleh juga dijadikan minuman tenaga.
6. Merupakan ejen pengangkut khasiat seperti nutrien dan oksigen ke sel tubuh seseorang.
7. Apabila seseorang bersenam, tubuh mereka akan mengeluarkan air dari dalam badan (peluh), air kelapa boleh dijadikan minuman berkhasiat untuk menambah semula kandungan air didalam badan anda.
8. Boleh digunakan sebagai rawatan sembelit. Ini kerana khasiatnya membantu untuk membersihkan laluan sistem pencernaan seseorang dan mengelakkan daripada tersumbat.
9. Meningkatkan sistem imunisasi didalam badan mereka. Khasiat ini berguna untuk melawan penyakit.
10. Kajian saintifik juga menunjukkan khasiat air kelapa mampu untuk mengawal penyakit diabetis.
11. Membantu tubuh melawan panyakit selesema, demam dan juga AIDS.
12. Membantu untuk menstabilkan PH tubuh seseorang dan juga berkhasiat untuk mengurangkan risiko kanser.
13. Membantu merawat penyakit buah pinggang dan juga batu karang.
14. Membantu untuk melancarkan lagi peredaran darah didalam tubuh seseorang.
Selamat mengamalkan....



1 comments:

FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

10:23:00 PM Noor Akma 7 Comments


Assalamualaikum..........

Join GA Mama Darwish......

Hoho, macam gempak jer....

Ha ah..... :)

*****************************************

klik banner untuk join

FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish

Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50

Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015

Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini

Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email

Follow Blog  :
http://mamadarwiish.blogspot.my/
http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/
http://unclezuan.com/
http://mrspuex.blogspot.my/
http://mekzumbie.blogspot.my/
http://www.hafizhafizol.my/
http://aderakukeysah.blogspot.my/

  Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino

Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow Instagram :
@qyrabeautycare


*****************************************


^-^ 'peace!

7 comments:

Dua Ekor Berkawan Baik....Comel...!!!

6:37:00 PM Noor Akma 1 Comments


Dua jenis binatang yang berlainan pun boleh berkawan baik....

Sweet jer, comel jer.....

So, contohi lah binatang nih.....

Jangan gadoh2 sesama kita.....

Berbaik-baiklah sentiasa....

^_^ peace :)


1 comments:

Bahasa Surat Rasmi.... Ayat pembuka kata yang betul dan salah.....

5:36:00 PM Noor Akma 0 Comments


Meh belajar ayat yang pembuka kata yang betul semasa menulis surat rasmi..... 

Dah tau.... jangan buat salah lagi... 

Okeryyyy!

Bye!

0 comments:

SABIT KUKU DAN TANDA-TANDA PENYAKIT.....

11:18:00 AM Noor Akma 0 Comments



SABIT KUKU... tak pernah dengar kan? saya pun baru jer tau.....

Lengkung di kuku yg macam gambar ni warna putih kat pangkal kuku...so tu di panggil SABIT...selalunya saiznya sebesar 1/5 dr kuku....Kuku yang sihat berwarna kemerahan, halus dan bersinar, sabitnya mmg nmpak jelas. Bila kita sakit, sabitnya akan mengecil, bila kembali sihat, sabit akan muncul semua.

Kategori Sabit 

# Tidak ada sabit langsung
- Ginjalnya mudah sakit.

# Sabit nya kecik dari 1/5 bahagian kuku
- Tenaga dalam badan berkurangan / penyerapan usus besar kurang bagus

# Sabit lebih besar dari 1/5 bahagian kuku
- Kemungkinan menderita hipertrofi jantung, kardiovaskular sumbat , hipertensi,
stroke dan penyakit lainnya

# Sabit kaler gelap / mengecil atau hilang
- Ada penyakit yang parah, atau ada tumor, pendarahan di dalam, dll.

# Sabit makin lama makin mengecil
- tenaga makin berkurangan dlm badan , kesihatan tubuh makin merosot,
kekebalan imun badan menurun.

p/s : Org yang jenis tidak ada sabit, sekali sakit mesti teruk or ambik masa nak sembuh..... Bila sabit makin berkurang, perbanyakkan makan protein . Jaga stamina badan, dan seringlah berolahraga.

Sekarang ni sila tengok sabit kat kuku korang tu mcm mana rupanya? makin putih? atau ada jugak jari yang takde sabit kuku... sapa yang ada 8-10 jumlah sabit di kategori sbg SIHAT... kalau kurang tu tandanya ada masalah kesihatan.. boleh kenal pasti tahap kesihatan tubuh badan kita dgn melihat sabit ni... (padan la tabib cina suka tgok tangan pesakit)

Ambil dari FB....


kredit : Muda Dane Mohd


0 comments:

Segmen Klik Iklan Bersama Encik Kidal

11:48:00 PM Noor Akma 1 Comments

Assalamualaikum......


Done follow....

Hmmm................ join segmen lagi!


Bye..... !





1 comments:

Ubat Semulajadi Di Rumah.....

9:56:00 PM Noor Akma 0 Comments












Rupanya bahan2 disekeliling kita banyak kegunaannya....

Untuk kesihatan, untuk kecantikan.....

Lepas ni tak payah susah2.....

Godek2 je apa yang ada.....

^-^ .. peace!

0 comments:

Hanis Masturina mencari bloglist !

10:35:00 PM Noor Akma 0 Comments



Join yang inilah.....

Masuk bloglist pun berguna juga..........

Good luck.... 

^-^ peace...

0 comments:

En. Suami, Silap Pemahaman Atau Silap Pendengaran..... Kah3 !!!

3:59:00 PM Noor Akma 1 Comments


Memang kelako bebeno pic nih....

Bukan suami hakak okeyy!..

Tak pernah dibuat orang buat cenggini....

Alahai...

Nampak beno en. suami dia tak pernah masuk dapur....

En. suami ku lain....

Dia rajin tolong ke dapur....

Lebih2 lagi kalau pasal tumbuk cili api....

Sebab nak masak gulai kegemaran dia la....

Masak lemak cili api tuh....!

Wakaka!



1 comments:

Jom Kita Buat Sardin Homemade.....

4:34:00 PM Noor Akma 1 Comments


Haa........... dah dapat resepi sardin homemade tuuuu....bercadang nak cuba membuatnya..... Almaklum, kegemaran keluarga...Asyik membeli je...Pulak tu ada yang kata yang ready dalam tin tu tak halal...Kan?....... Nak makan pun dah rasa was-was. Buat sendiri, sudah pasti halal.....Senang jer....!

Bahan yang diperlukan :

1 kilo ikan sardin segar - orang kg aku panggil ikan cerut, Bersihkan dan buang kepalanya.
1 tin tomato puree
1 botol sos tomato
Garam. gula
Minyak masak

Panaskan minyak masak. Masukkan tomato puree dan sos tomato. Tumis sampai mengelegak. Masukan air, biar mengelegak sekali lagi. Masukkan ikan. 

Perasakan dengan garam dan gula. Kecilkan api dan biarkan ikan dan kuahnya merenih sehingga tulang ikan lembut. Jangan dikacau berlebihan agar ikan tak hancur.

 Jika perlu, tambah air. Bila dah masak, bolehla diasing2kan didalam bekas2 berasingan. Simpan di peri sejuk. Boleh dimasak seperti biasa.

p/s : Resepi ikan terkorong @ ikan sardin (panggilan org kg aku) ni amik dari FB...Belum wat lagi, baru berkira2 nak buat.....  mohon share yer!!


1 comments:

1st GiveAway by Ciktaman

11:32:00 PM Noor Akma 0 Comments


Assalamualaikum dan hai :)

Sepanjang bulan September ni, cktmn nak buat satu segmen untuk korang semua..

1st GiveAway by Ciktaman


Ok syarat penyertaan senang je!

1. Mesti follow @ like

* Blog - ciktaman + nuff click 
* Instagram - ctctraudhah | molekgilo

2. Buat satu entri [copy coding yang diberi] dan komen

pasal blog ciktaman tak lebih 15 patah perkataan..


3. Tinggalkan URL entry korang pada post ini sahaja. *link pada chatbox tak dikira


4. Tempoh GA adalah bermula 1 September sehingga 30 September 2015''

** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

***Pemenang akan dipilih sepenuhnya daripada cktmn

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Join GA ni kali ni

Masih ada masa.....

Tarikh tutuup 30 September 2015

" Apa yang nak dikatakan.... haha... blog yan cantik, kemas dan sweet seperti orangnya"

Bye....!


0 comments:

Mengantar Pengantin Tersilap Tarikh.....Alahai!

5:51:00 PM Noor Akma 0 Comments



Hujung minggu ni dah terjadi peristiwa sadis kat aku ngan family. Boleh silap tarikh nak hantar rombongan pengantin lelaki ke Puncak Alam.... Haru betul la, hubby aku ni.... 

Dah suruh dia call cousin dia tanya..... nak berkumpul kat mana malam tu... Cakapnya, tak pe... sampai masjid besar kat sana baru la call.Yang nak kahwin ni cousin dia... 

Nasib baik, baru sampai separuh jalan, kak ipar dia call.... hantar pengantin bukan hari sabtu 19/9... esoknya 20/9.... haiya... patah balik la. Engko.. dah sampai area gerai2 jualan yang ada jual karipap kingkong tuh..... jauh kan...!

Hari berikutnya... barulah pergi hantar pengantin. Tapi tak sempat jugak ikut rombongan. Rombongan pengantin dah sampai dulu... baru lah kitaorg sampai.... So, janji kul 1 tengahari.... rombongan sampai rumah tercepat plak.... Terlewat la plak kitaorg ngan geng kak ipar anak beranak.

Tak pelah.... janji sampai dan tunjuk muka kat sedara mara... udah! Kenduri rumah pengantin lelaki nanti..... insya'allah. Kalau takde hal apa2, kitaorang sampai....

Kepada kedua2 mempelai... 'Selamat Pengantin Baru' - Semoga bahagia hingga ke jannah.... sama cantik sama padan, bagai intan dengan permata....tahniah!!! Kepada Pokcik dak Mokcik - Selamat menerima menantu pertama....



p/s : kitorg tak sempat bergambar, cedok gambar kat FB anak buah jer... 

0 comments:

Buah-Buahan Yang Baik Untuk Orang Dewasa

5:49:00 PM Noor Akma 2 Comments






Hari ni aku nak share yang ni.....

"Buah-Buahan Yang Baik Untuk Orang Dewasa"..........

Bukan bermaksud buah-buahan lain tak bagus.....

Tapi buah2 ni antara yang terbaik dan berkhasiat

Makan lah banyak buah2an untuk kesihatan diri yang optimum....

^-^ peace...!


2 comments:

MASAK LEMAK CILI API : Adalah contoh makanan yang SANGAT SIHAT kerana 3 bahan utamanya....

6:00:00 PM Noor Akma 1 Comments


Ini aku jumpa kat FB beberapa hari lepas.....

Lepas ni tak payah risau lagi.....

Kiranya hampir tiap hari masak masakan nih.....

Mana idaknya....

Kegemaran my laling tuh...

hehe..... 

1 comments:

Cebisan Nota Di Hari Jumaat Nan Indah

10:56:00 AM Noor Akma 0 Comments


^-^  peace....!




0 comments:

Tudung Aidijuma Giveaway by Anies

9:51:00 PM Noor Akma 2 Comments

Assalamualaikum...

Tudung Aidijuma Giveaway by Anies

Pengalaman tentang tudung.....

Masa mula2 pakai tudung....tudung yang popular masa tu.... Tudung bawal  yang nipis tu..... Kat tepi2 tu selalunya bermanik atau besulam....Senang je pakai.... pin bawah dagu dan pin atas bahu kiri dan kanan.....Lepas tu, popular tudung indon gara2 satu cerita tu ....Apatah, dah lupa.... yg pelakon tu... mbak arini, kalau x salah...

Mula2 agak kelakar tengok versi tudung indon tu....Lama2 org pun dah kreatif, dipelbagaikan...Barulah aku tertarik nak pakai.....Lebih2 lagi tudung ala2 fareeda.... cantik!! Sekarang ni nampaknya dah berbalik. fesyennya... Tudung bawal dah muncul balik.... Ditambah plak dengan shawl atau selendang panjang....

Dulu2 selendang2 ni nenek2,opah2 dan tok wan jer pakai... Tapi gantong je kat atas kepala... Hahaha.....Puas belajo membelit..... Tak pass2 jugak.... Nnti nak beli yang instant jer la....
Kerja senang, hatipun tenang... Keh... keh... keh.... ^-^ peace....!

Nukilan : Noor Akma
huhahuhajerr.blogspot.my

Giveaway ini berlangsung dari 14/9/2015 hingga 24/9/2015

bye!!!

2 comments:

Serai Dan Minuman Serai Yang Berkhasiat

11:10:00 AM Noor Akma 1 Comments


Buat cerita tentang serai plak ari ni. Satu jenis bahan yang paling digunakan dalam masakan... Nampak macam pokok lalang jer.... tapi khasiatnya  banyak untuk perubatan.

SERAI atau Lemon Grass. Orang kampung yg berumur pastinya tahu tentang kehebatan nilai perubatan serai ini, tetapi orang muda di bandar cuma tahu serai ini untuk masak. 

Serai selain untuk dijadikan minyak serai yang mujrab untuk urut, serai juga digunakan untuk mandian untuk lepas bersalin untuk ibu-ibu sebagai aroma terapi pulihkan semangat kembali sejak turun-temurun.

Tapi ramai yang tidak tahu serai mempunyai "Citral" yang mampu membunuh sel Kanser dlm tubuh badan kerana minyaknya punyai beta-carotene yg punyai ciri-ciri anti-oksidan yang boleh mengelak dari penyakit kronik kanser.
Serai juga punyai Detoxification yang boleh membantu lawaskan pembuangan air kecil dengan mencuci buah pinggang, hati dan juga pundi-pundi kencing.
Serai boleh mengurangkan tekanan darah , kolestrol, asid urik yang berlebihan, toxic dan lemak ditubuh badan.
RESIPI : PENYEDIAAN MINUMAN SERAI:
Bahan-Bahan Diperlukan:
- 6 batang serai.
- 6 sudu besar gula batu / atau cukup rasa manis.
- 8 cawan air - 2 liter.
- 6 helai daun pandan.
- sedikit jus lemon.
Cara-cara Penyediaan:
1. Ketuk perdu serai - potong kasar dan masukan dalam periok yang berisi 2 liter air.Masukkan daun pandan bersimpul.
2. Bila air mula didih..kecilkan api dapur bawa kepada "reneh". Reneh selama 30 - 60 minit. Air akan bertukar kehijaun sikit.
3. Masukkan gula batu, bila gula dah hancur dan sebati, matikan api dapur.
4. Masukkan jus lemon dan minuman anda sudah sedia dihidangkan sejuk atau panas.

p/s : sharing is caring.... cupypaste dari fb


1 comments:

Seawal 7 Hari Dengan Zizani Secret Soap.... Kulit Cantik Jelita, Meletop Gitteww!!!

8:30:00 PM Noor Akma 0 Comments

Ada masalah kulit.??... Tompok jeragat, kesan parut, tona tidak sekata, kulit kusam, berjerawat, kekeringan kulit dan kesan awal penuaan wajah... rungsingkan...? Macam2 produk dah cuba tapi tak serasi dan tak ada tanda2 nak hilang..... camne nak buat lagi... erk!


Haaaaa...... boleh guna produk ni... ZIZANI SECRET SOAP...menggabungkan rahsia kejelitaan dan kesempurnaan kulit, wajah dan tubuh badan... seawal 7 hari sahaja. Oleh itu, jangan pandang sebelah mata. Buka mata luas-luas..... Bak kata pepatah orang putih tu.. 'Don't Judge The Books By Its Cover'. Belum guna, belum pakai.... belum tahuuuu.....

Baca dulu kelebihan produk ZIZANI SECRET SOAP nih....

1. Membantu mencerahkan tona wajah, parut dan tompok jeragat

2. Membantu mengawal kulit berminyak dan berjerawat

3. Membersih wajah dan badan dengan sempurna tanpa mengeringkan kulit

4. Membekalkan kelembapan semulajadi sepanjang hari tanpa kesan berminyak

5. Membantu mengurangkan kesan penuaan kulit seperti kedutan dan garis halus

6. Membekalkan antioksida yang penting untuk kulit melawan kesan UV matahari

7. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif

8. Formulasi natural yang unik, tanpa pengelupasan, tanpa paraben dan SLS

Keberkesanannya telah terbukti dengan testimon para  penggunanya tauuuu.... Jangan tak tauuu!

TESTIMONI PENGGUNA





ANTARA TESTIMONIAL LAIN
” Saya dah cuba Sabun zizani ni..mula-mula ingat macam sabun yang lain. Tapi lepas beberapa hari nampak kelainan pada muka. Jerawat dah mula mengecut. Saya amat sarankan pada yang ada masalah jerawat cuba sabun ni ”
~ Kak Seri, Cheras

” Muka saya selalu gelap dan kusam setiap hari. Setelah mencuba sabun ni..nampak perubahan pada muka dah mula cerah..dan sentiasa lembap setiap hari selalunya kering ”
~ Abg Mei, Hulu Langat

Harga??? Murah jerrr.... bukan 100, bukan 80. bukan 50, bukan... bukan.... bukan 30.... bukannnn....
RM29 jer satu.... pos percuma.. mana nak dapat lagi ... 'alah membeli, menang memakai'..tuh!




Sesiapa yang nak jadi stokis, amat di alu-alukan...

Apa tunggu lagi,.... beli dan gunakan ... Selesai masalah kulit, jiwa tenang hati pun senang.... 

DAPATKAN ZIZANI SECRET SOAP SECARA ONLINE DI : 


Jadi Pengedar - http://zizanisecret.com/index.php/stokis/

Nak  kulit cantik, ingatlah / gunalah... ZIZANI SECRET SOAP.... walla.!!

0 comments:

Petua Ikan Bilis Goreng Lebih Rangup

12:27:00 PM Noor Akma 2 Comments


Hari ni nak share petua yang ni....haaa.. Sila ambik tau yer.... dan boleh digunakan nanti. Mesti cik abang ngan anak2 puji2 nanti.... ha ha..!

Ikan bilis yang digoreng garing memang enak dimakan dengan pelbagai cara. Boleh dimakan bersama nasi lemak, bubur nasi dan juga boleh dijadikan rencah dalam nasi goreng. Tapi tahukah anda cara untuk mendapatkan ikan bilis goreng yang enak dan kerangupannya tahan lama? Cuba petua ini.
BAHAN-BAHAN:
Ikan bilis
Cuka makan
CARA-CARA:
1. Bersihkan ikan bilis dan masukkan ke dalam bekas.
2. Masukkan cuka dan gaulkan rata bersama ikan bilis.
3. Perap selama 5 minit.
4. Goreng ikan bilis seperti biasa. Insya-Allah ikan bilis anda akan lebih garing dan kerangupannya mampu bertahan lama.

2 comments:

Segmen Irrayyan | Hari Malaysia 2015

4:41:00 PM Noor Akma 4 Comments

Assalamualaikum....


Yeayyh... Selamat Hari Malaysia....

Done follow.....


Anak bongsu bergambar di Laman Seni Sek. 7 pada Hari Malaysia tahun lepas...
Tahun ni cuti nak pergi mana plak esok.... tak tau lagi... hehe!

Tarikh tutup penyertaan adalah 16/9/2015 , jam 6 petang

Bye!

4 comments:

Hiasan Gula-gula Sesuai Dibuat Doorgift.... Cantikkkk!

2:17:00 PM Noor Akma 1 Comments



Kreatif banget.....

Sangat sesuai dibuat doorgift....

Untuk majlis2 seperti cukur jambul, berendoi, harijadi....

Bahkan majlis perkahwinan pun boleh...

Cantikkkk.....

 Ada ditunjukkan sekali cara2 nak buat tu....

Nanti boleh cuba buat sendiri....


1 comments:

Giveway Women Desire By Intan

11:24:00 PM Noor Akma 2 Comments

Assalamualaikum.....
Join GA ni  hari ni....
Harap2 ada rezeki..
^_^' peace'....
*********************
"Women Desire Giveaway!
Due Date 24 September 2015

Berita Baik buat Wanita yang PENTINGKAN Kecantikan Diri secara Dalaman & juga Luaran tentunya..... Kami di Intan Beauty Centre telah menganjurkan 1 Giveaway buat anda bermula dari 10th - 24th September 2015 ....


Hadiah yang kami tawarkan adalah seperti di bawah
Jom cuci mata sikit

5 x Pemenang Bertuah
FREE Combo Women Desire
Jom ramai-ramai kita join bagi memeriahkan lagi GIVEAWAY ini...

Ini merupakan 1st Giveaway ini dilancarkan oleh Intan Beauty Centre dan di sponser oleh Women Desire Kuala Lumpur


** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

*Nota Kecil : Please tag and ajak kawan-kawan korang join sekali tau 


--------------------------------------------------------------------------------------------------
Thanks korang. Harap Giveaway kali ni mendapat sambutan 
I love u all 
 
Terima kasih kepada Sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Intan Beauty Centre ini

*********************
Bye... :)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...