Belimbing Buloh Boleh Cantikkan Kuku...

11:50:00 AM Noor Akma 2 Comments


Buah belimbing buloh yang sedap buat masak lemak cili api.  Buat sambal hitam pun sangatlah sedap. Dulu2 tak berharga buah ni. Sekarang buah ni boleh tahan mahalnya. 

Buah ni ada ditanam dibelakang dapur rumah keluarga aku. Bila berbuah lebat tu tak termakan. Bapak aku buat mencuci tangan hilangkan bau busuk getah sekerap lepas balik kebun.... hehe!

Selain tu, kegunaan lain boleh mencantikkan kuku....

Caranya : 

Gosok buah belimbing buluh terus ke atas permukaan kuku. Selepas itu, rendam kuku di dalam air suam yang telah dicampur garam untuk hasil yang lebih efektif. Biarkan ia kering dengan sendiri. Untuk kesan lebih baik, sapukan minyak zaitun. Amalkan petua ini untuk atasi masalah kuku kusam dan mudah kering.

Lebihan buah belimbing bila masak lemak tu, bolehlah cuci kuku.

p/s : Petua yang bagus juga....

#kreditSINI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...