Lipat Dan Susun Baju Dalam Laci...

4:27:00 PM Noor Akma 1 Comments


Dalam tension melipat kain pepetang ni... sesaje la search google cara melipat kain dengan lebih mudah. Terjumpa pulak cara melipat baju dan menyusun dalam laci.  Asyik bersepah jer di dalam laci tu... pening! So, kot2 la boleh di praktikkan...

Baju dah berbakul2 tak berlipat tu.  Nak bagi semangat sikit pada diri sendiri....  Lipat dan asingkan seluar kecik dan seluar besar, baju dalam dan baju luar dan susun macam ni. Tak perlu bertindih2 lagi. Senang nak memilih. Taklah berselerak balik.

Adoi... lipat jangan tak lipat... tengok penuh 2 - 3 bakul ni macam susah jer nak habis. Tapi perlahan-lahan, akhirnya siap juga. Lepas ni proses menggosok pulak mana2 baju yang perlu digosok.  Kalaulah ada mesin lipat baju dan mesin gosok baju.... haihhhh!

p/s : cerita seorang suri rumah jer... :)


1 comments:

Maria Firdz said...

Saya guna teknik simpan macam ni.. terutama tudung.. memang nampak kmaas..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...