Nama Kampung Dalam English.... haha!

10:24:00 AM Noor Akma 4 Comments



Apa nama kampung korang dalam English yer..!  Memang kelakar la jugak. Macam  dalam cerita cowboy dan red indian rasanya...  ala.. cerita high chapparal tu hihi.!

Snail river north of silver..... hmm.......! Teringat masa sekolah dulu, bila cikgu suruh buat karangan English. Ada beberapa orang tu, nama kampung pun di tukarnya in English. 

Apa lagi satu kelas dapat syarahan dari cikgu hal tu... nama tempat memang tak boleh tukar dalam English.... kalau untuk suka2 takpe hihi!

p/s : ambik gambar ni dari group fb... suka2 jer tapi serius lawak...erk!


***************
celoteh mimpi...
klik SINI dan SINI

***************

4 comments:

kampung Fida namanya Kampung Sungai Buaya.Kalau tukar ke inggeris jadilah.
Village River Crocodile...hahahah.

Nama kg Anum
Kampung Bangau Parit
Stork Village Drains in BI

Akim said...

Kg jawa kalau tkr jadi java village.. kira ok lgi.. ehehe

najwa zahid said...

Pumpkin village. Heeeeee =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di annurbe.noor@gmail.com


[PENAFIAN] www.huhahuhajerr.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.


Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Sekian...